sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Auton vuokraaminen

Road tripille tarvitaan tietysti auto ja vaihtoehtojen kirjo on loputon! Itse lähdin siitä, että auton pitää olla riittävän iso, mutta ei mikään laiva. Avoauto olisi tietysti road tripin hengen mukainen, mutta ei oikeasti kovin fiksu vaihtoehto nelihenkiselle perheelle ja matkatavaroille. Toinen lähtökohta oli se, että vakuutusturvan täytyy olla kunnossa, ts. hintaan pitää kuulua kolari- ja varkausturva nollaomavastuulla. Tästä voisikin kirjoittaa kirjan - CDW, LDW, TP, ALI jne. lyhennelmät tulivat tutuiksi vertaillessa firmoja... Lisäksi tarvitsimme ajomahdollisuuden kahdelle kuljettajalle, mutta Kaliforniassa tuo pääsääntöisesti kuuluukin hintaan (vaikka koittavat myydä lisäpalveluna samaa!)

Tein loputtomalta tuntuvaa vertailua eri firmojen välillä. Tilasin uutiskirjeitä, liityin kanta-asiakasohjelmiin ja seurasin hintojen kehitystä. Aikaa vievää puuhaa. Tarvitsemallemme 17 päivän vuokra-ajalle hintojen vaihteluväli oli iso, hinnat lähtevät noin 500 eurosta ja katto on korkealla...

Päädyin lopulta siihen, että otamme keskikokoisen katumaasturin, jotta tavaratila on varmasti riittävän suuri tavaroille. Polttoaine on jenkeissä sen verran edullista, että hieman korkeampi kulutus ei tuntunut olevan iso muuttuja palapelissä. Eli autoksi on tulossa F-luokan Ford Escape tai vastaava. Varmaa tietoa kohdalle osuvasta menopelistä ei saa ennen kuin autoa noudettaessa.

No lopulta päädyin ottamaan auton AVIS-autovuokraamosta hyödyntäen SASsin eurobonus tarjousta. Vuokraamisen tein kuitenkin lopulta suomalaiselta sivustolta ja maksu tapahtuu noudettaessa. Varasin suomalaiselta sivustolta siksi, että mahdollisten myöhempien sotkujen setviminen olisi helpompaa - neuroottinen perusluonne... Tuo SASsin kortilla saatava tarjous oli varsin hyvä, sillä lohkesi noin neljännes listahinnoista ja auton vuokrakustannukseksi tulee kurssimuutoksista riippuen n. 590 euroa. Ja mukaan kuuluu Local Tax (TAX), Loss Damage Waiver (LDW) nollaomavastuulla, Additional Liability Insurance, (ALI), Vehicle Registration Fee (VRF), Unlimited Mileage

Reissulla kilometrejä kertyy sellainen 3500km. Laskeskelin, että autovuokra & polttoaine tekee yhteensä tonnin verran (euroissa). Hotellit valittiin niin, että pysäköinti kuuluu hintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti