lauantai 26. maaliskuuta 2016

Voisiko se olla mahdollista? Paljonko lysti maksaa?

Ajatus road tripistä on muhinut mielessä jo pitkään. Viime kesänä homma alkoi konkretisoitumaan, kun lähdimme laskeskelemaan, mitä lysti maksaisi. No, paljonhan se maksaa, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljoa kuin ensin ajattelisi. Jos siis käyttää euronsa fiksusti ja on valmis näkemään vaivaa.

Alkuperäinen laskelma neljän hengen ja vajaan kolmen viikon Kalifornian reissun kokonaiskustannuksesta oli luokkaa 12 000 - 15 000 euroa. Jokainen arvioikoon itse, onko tuo sitten paljon vai vähän. Jos summan jakaa neljään ja vaikka vielä kolmeen, saa yhden hengen viikon reissulle hinnaksi tonnin verran. Sama menee kyllä Euroopassakin suhteellisen helposti.

No reissu varmistui eräänä elokuun iltana. Tuolloin Skyscannerin vahti kilautti viestin sähköpostiini kertoakseen, että nyt lennot saisi huomattavasti aiempaa edullisemmin. Hintoja olimme seuranneet jo jonkin aikaa ja normaalin 700 - 800 euron sijasta lennot saikin yhtäkkiä 500 eurolla/nenä. Ja kyseessä oli siis SASsin lennot laukkuineen & ruokineen järkevillä lentoajoilla ja yhdellä vaihdolla Tukholmassa. No, sen pidempään arpomatta ostimme lennot ja sen jälkeen ei enää ollut paluuta.

Eli ensimmäinen vinkki - kun sopiva vaihtoehto tulee vastaan, iske kiinni heti. Seuraavana aamuna vastaavat lennot maksoivat yli 700 euroa henkilöltä, joten tonnin säästö tuli toimimalla nopeasti ja nukkumatta asialle yön yli ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti