sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

14.6.2016 Death Valley ja Bishop

Tiistaina 14.6.2016 aamulla jätimme Las Vegasin taakse ja aloitimme esimmäisen kahdesta peräkkäisestä pitkästä ajopäivästä.

Reilun tunnin ajamisen jälkeen pysähdyimme Pahrumpiin tankkaamaan, kauppaan ja aamupalalle numero 2. Las Vegasin hotellissa ei ollut aamupalaa, joten päivä ei ollut alkanut hotelliaamiaisella. Dennysin pannukakut kuitenkin paikkasivat tilanteen hyvin. Pahrumpissa oli hyvä tankata ja täyttää kylmälaukku jäillä, koska edessä oli Death Valley.

Kävimme Dantes viewillä ja Zabriskie Pointilla, ajoimme suola-aavikon reunalle Badwateriin, sieltä ajoimme Artist Driven kautta takaisin. Death Valleyssä oli nimensä mukaisesti kuuma; noin 40 astetta. Varsinkin Badwaterissa kuumuus todella tuntui jotenkin paljon kuumemmalta ja henkeä salpaavalta.

Jatkaessamme matkaa kohti Bishopia törmäsimme vielä hiekkamyrskyyn, jonka läpi ajoimme. Death Valley jäi taakse ja metrit merenpinnasta lisääntyivät. Badwater on Pohjois-Amerikan matalin paikka, noin 80 m merenpinnan alapuolella. Muutaman tunnin ajamisen jälkeen hiekka-aavikko oli jäänyt taakse ja ympärillä kasvoi havupuita.

Ajelimme lukuisten pikkukaupunkien läpi. Yöpymispaikkamme Bishop oli hieman suurempi paikka. Siellä oli paljon väkeä liikkellä, koska siellä oli käynissä Kalifornian koulujenväliset rodeokilpailut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti