maanantai 13. kesäkuuta 2016

11.6.2016 Grand Canyon

Lauantaina aamulla aamupalan jälkeen noin puoli yhdeksän lähdimme kohti Grand Canyonia. Ennakko-odotuksena oli, että paikalla olisi varmasti paljon väkeä ja parkkipaikat täynnä, koska oli kesäkuinen lauantai.

Matkaa hotelliltamme Flagstaffista Grand Canyonin South Rimmille oli noin puolitoista tuntia. Matkalla ei ollut erityisemmin liikennettä. Sisääntuloportilla oli pieni jono, mutta prepaid jonosta pääsi suoraan läpi, kun näytti vuosikortin. Ajoimme pysäköintialueelle C, koska se sopi päivän ohjelmaamme parhaiten. Parkkipaikalta siirryimme puistoa kiertävällä ilmaisella sinisen linjan bussilla Hermits Rest Transfer Stationille. Perillä saimme nähdä ensimmäisen silmäyksen Grand Canyonista. Vaihdoimme punaiselle bussilinjalle kohti Hermits Restiä. Matkaa sinne on 11 km, eikä sitä voi kulkea omalla autolla. 

Matkan varrella oli useita pysäkkejä, joista olin etukäteen valinnut muutaman, joihin pysähtyä ja jäädä pois kyydistä. Ensimmäiseksi pysähdyimme Powell Point -pysäkille ja kävelimme siitä kanjonin reunaa seuraillen Hopi Pointille, josta hyppäsimme takaisin bussin kyytiin. Seuraava pysähdyspaikkamme oli Pima Point, jonka kärjestä näkee yli 180 asteen näkymän kanjonista. Bussireitti päättyi Hermits Restiin, josta palasimme takaisin lähtöpisteeseen.

Sinisen linjan bussi vei meidät vaihtopaikasta takaisin autolle, jossa söimme eväslounaan. Sen jälkeen jatkoimme matkaa bussilla Visitor Centerille, josta kuljimme kanjonin reunaa pitkin 3,4 kilometrin mittaisen Rim Trailin. Paluumatkalle lähdimme eri kautta kuin tulimme ja pysähdyimme autolla vielä pikaisesti Desert View Watchtowerille.

Oli hienoa nähdä Grand Canyon ihan oikeasti eikä vain kuvissa. Kuvista sen kokoa on vaikea hahmottaa, mutta vaikeaa se on myös paikanpäällä, niin valtavan suuresta; leveästä, pitkästä ja syvästä kanjonista on kyse. Uskomattomalta tuntuu myös se, että muutamista näköalapaikoista nähtävä piskuinen Colorado River on saanut kaiken tuon komeuden aikaan.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä vuosilipullamme Sunset Crater Volcano National Monumentille katsomaan vanhaa tulivuorta ja sen laavakenttää.

Pitkä päivä painui jo iltaan, kun pääsimme takaisin hotellille.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti