perjantai 10. kesäkuuta 2016

9.6.2016 Joshua Tree national park (Anaheim - Phoenix)

Neljäs matkapäivä oli todellinen ajopäivä. Starttasimme Anaheimista klo 9, kaarsimme Honda-centerin kautta, jotta jääkiekkofanit näkivät Anaheim Ducksien kotihallin ja sitten otimme nokan kohti Phoenixia.

Ajoimme ensin noin kaksi tuntia Yucca Valleyhin, jossa täydensmme kylmälaukun jäillä ja lounasaineksilla sekä bensatankin bensalla. Matkan aikana Anaheimin lämpö oli muuttunut kuumuudeksi ja ympäröivä maisema karuksi. 

Joshua Treen Visitor Centeristä ostimme vuosilipun kansallispuistoihin. Se maksaa 80 $ ja sillä pääsee kaikkiin kansallispuistoihin neljä aikuista, State parkeihin se ei käy. Lippu on voimassa vuoden.

Kansallispuisto on saanut nimensä erikoisesta puusta (palmu), joka kasvaa oikeastaan vain tuolla alueella. Mormonit ovat antaneet puulle nimen, kun se muistuttaa taivasta ja Jumalaa kohti kurkottavaa Joshuaa.

Puiden lisäksi puistossa oli paljon katseltavaa ja upeita maisemia. Kävimme 1500 metrin korkeudessa Keys Viewissä ja katsomassa Skull Rockia. Lounasta söimme Hidden Canyonissa. 

Kuumuutta riitti, lämpötila oli noin 40 astetta, onneksi autossa on ilmastointi ja mukana kulki paljon juotavaa. 

Joshua Treestä ajoimme Blytheen syömään. Pian Blythen jälkeen osavaltioksi vaihtui Arizona, bensan hinta laski ja nopeusrajoitus nousi 75 mailiin tunnissa. Matkalla bongailimme listaamme eri osavaltioiden rekisteritunnuksia. Vihdoin puoli kahdeksan aikaan auringon jo alkaessa laskea olimme perillä hotellillamme. Ulkona oli edelleen kuuma, eikä uima-allas oikeastaan tarjonnut vilvoitusta, kun sen vesi oli niin lämmintä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti