sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Maassa maan tavalla...

...eli autolla mennään kaikkialle. Jalkaisin kulkeminen ei tunnu oikein sopivan paikallisten pirtaan. Jopa parin sadan metrin päähän, viereisen korttelin ravintolaan pääseminen jalkaisin on haaste. Autolla täällä sen sijaan on helppo kulkea, opasteita on paljon, liikennekulttuuri on erittäin toimiva ja liikenne sujuu.

Nyt takana on noin 1500 kilometriä, eli puoliväli lähestyy kilometreissä mitaten. Los Angelesin ruuhkien jälkeen tavalliset freewayt ja interstatet ovat jo aika helppoja juttuja, samoin pienemmillä paikkakunnilla ajeleminen siitäkin huolimatta, että oma menopeli on monsteriauton kokoinen verrattuna kotona odottavaan Octaviaan. 

Iso auto kuluttaa paljon, mutta Suomeen verrattuna polttoaine on edullista. Karkeasti voi laskea, että kotoinen diesel Octavia kuluttaa puolet siitä, mitä meidän vuokra-auto. No, vastaavasti bensalitra maksaa puolet siitä, mitä diesellitra Suomessa. Eli vaikka alla on isot vankkurit, on kulkeminen edullista. Huomionavoista on, että bensagallonan (regular) hinta on vaihdellut välillä 1.99$ - 3.50$! Eli hieman kyllä kannattaa katsoa, missä tankkaa. Yleisesti ottaen täällä Arizonassa bensa on ollut merkittävästi Californiaa edullisempaa, huomenna nähdään mikä on meininki Nevadassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti